24 maj 2013

Hiphop-style á la Eminem i Lose Yourself

Mindre än en vecka kvar till första tentan på över ett år. Tentor kanske mer korrekt, som i skriftlig, muntlig och praktisk. Som i kirurgi, ortopedi, urologi, anestesi, radiologi, onkologi och rättsmedicin. Renskriver anteckningar från ortopediskt status och försöker tyda mina egna, påhittade rörelser som beskriver hur olika tester utförs.

Hawkins test för impingement syndrome är ett bra exempel: Abduktion 90 grader i axel, flektion 90 grader i armbåge och "nedåtrotation" i olika grader av "framåtelevation". Varför inte bara hiphop-style á la Eminem i Lose Yourself?

Såg The Great Gatsby igår (eller som killen som pratade innan bions början sa, "Gatsby den store"). Som en orubblig anhängare av Baz Luhrmann och tillika Leonardo DiCaprio tänker jag hävda att den var bra. Vacker. Sprudlande. Inte Moulin Rouge-style och kanske inte ens snudd på men ändå, helt klart, älskvärd.

Det är typiskt att inte ha bloggat på massa massa veckor och så, plötsligt, när tentan närmar sig börjar bloggaktiviteten ta fart igen. Typiskt dåligt, dvs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar